Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До влади на Львівщині рвуться підприємці та родичі політиків

У списках до Львівської міської та обласної рад вражає кількість підприємців та бізнесменів, та незважаючи на це лише Партія підприємців та промисловців України у своїй програмі декларує пріоритети бізнесу, решта партій є соціально зорієнтовані – сказав сьогодні, 10 лютого, на „круглому столі” «Місцеві вибори-2006: формування списків партій та блоків до Львівських міської і обласної рад» директор Центру політичних досліджень ЛНУ ім. Івана Франка Анатолій Романюк.
За його словами, 70% списку до обласної ради ПППУ, 53,8 % - ГП «Пора»; 43,3 % - Блок Костенка Плюща; 29,4 % – БЮТ; 16,6 % – «Наша Україна»; 10 % - «Не ТАК» становлять підприємці. До Львівської міської ради: 40 % – ПРП, «Не ТАК», ПЗУ; 36,8 % – БЮТ, ГП «Пора»; 30 % – «Наша Україна», Блок Костенка Плюща. Проте як суспільна група підприємці становлять у Львові менше 5%. На думку Анатолія Романюка, за такого складу рад виникає сумнів щодо здатності цих представницьких органів коректно узгоджувати інтереси бізнесу та решти громадян.
Іншою характерною рисою для львівських виборчих списків є те, що їм властивий феномен непотизму: там є чимало родичів та близьких знайомих активних членів партії, тобто практика кумівства і надалі залишається характерною для львівського політикуму – вважає Анатолій Романюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ