Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До виборів ДСНС переведена на посилений режим несення служби

До завершення процесу волевиявлення громадян підрозділи ДСНС переведені на посилений режим несення служби. Про це сьогодні, 25 березня, повідомила прес-служба ДСНС.

З метою підвищення готовності органів та підрозділів ДСНС до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також організації заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах, задіяних до проведення 31 березня виборів Президента України, з 9 години 25 березня органи управління і сили ДСНС України переведені на посилений режим несення служби.

З понеділка, 25 березня, розпочав також свою роботу оперативний міжвідомчий штаб органів системи Міністерства внутрішніх справ, який очолив перший заступник міністра МВС Сергій Яровий.

Так, в останній тиждень перед виборами організовано цілодобове чергування оперативних груп для здійснення моніторингу обстановки щодо надзвичайних ситуацій і небезпечних подій, координації дій сил і засобів ДСНС, а також взаємодії з правоохоронними та іншими державними органами, що забезпечують безпеку на об’єктах, задіяних до проведення виборів.

Водночас у будівлях, де розміщено виборчі дільниці, для забезпечення первинного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж і небезпечних подій організовано чергування пожежних постів.

Для забезпечення виконання робіт, пов’язаних із обстеженням ділянок місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів, на цих об'єктах задіяні і піротехніки ДСНС.

Крім того, в готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме літак Ан-26.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ