Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До «Євро-2012» Державна прикордонна служба розробила Кодекс прикордонника

У межах підготовки до «Євро-2012» Державна прикордонна служба розробила Кодекс прикордонника – нові відомчі стандарти, що регламентують всю діяльність охоронців кордону, починаючи від перевірки документів і закінчуючи станом робочого місця прикордонника. Про це сьогодні, 16 квітня, під час засідання Львівського прес-клубу заявили начальник Львівського прикордонного загону підполковник Андрій Бура та начальник Мостиського прикордонного загону підполковник Олексій Шипілов.
Поштовхом до запровадження Кодексу прикордонника стали скарги громадян, що надходили на телефон довіри Державної прикордонної служби. Так, найбільше нарікань стосувалося брутального ставлення з боку прикордонників.

Відтак, за словами А. Бури, нові відомчі стандарти покликані поліпшити культуру здійснення прикордонного контролю. За порушення норм Кодексу прикордонникові загрожує покарання дисциплінарного характеру і навіть звільнення.

Кодекс прикордонника – кольорове видання, обсягом у сорок сторінок, було продемонстроване журналістам. «Ця книжна має стати настільною для кожного прикордонника», – пообіцяв А. Бура.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ