Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До ювілею Антіна Кравса у Львові погасили конверт і марку

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/4
Сьогодні, 23 листопада, до 150-річчя від дня народження генерал-чотара, командувача 3-го Галицького корпусу УГА, командира армійської групи об’єднаних армій ЗУНР та УНР Антіна Кравса у Львові, погасили ювілейний конверт і марку.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Участь в урочистостях взяв голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

"З нагоди 150-річчя з дня народження Антіна Кравса обласна рада 13 квітня проголосила 2021 рік - Роком Антіна Кравса. Дякую колегам-депутатам за підтримку важливої ініціативи для популяризації історії України. Вдячний АТ "Укрпошта", Центру національного відродження імені Степана Бандери, дотичним громадським організаціям за спільну ініціативу виготовлення і погашення конверту із зображенням Антіна Кравса. Адже Антін Кравс – це велика людина, якою може пишатися кожна нація", - сказав Святослав Шеремета.

За словами директора Львівської дирекції АТ Укрпошта Євгенія Савчука, у межах проєкту «Власна марка» пошта виготовляє конверти і марки, приурочені до різних знакових подій.

"Тираж конвертів із Антіном Кравсом – 150 шт. Але він може бути збільшений. Ми максимально долучаємося до популяризації видатних постатей Львівщини, України, а також знакових історичних закладів", - розповів Євгеній Савчук.

До слова, у межах вшанування постаті Антіна Кравса буде проведено "круглий стіл", вечір пам’яті та випущено інформаційні матеріали.

Крім того, як повідомив Святослав Шеремета, сьогодні українська громада у Відні разом із представниками українського дипломатичного корпусу вшанує пам'ять великого сина України і Австрії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ