Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Додому повернули 12-річного хлопчика, який перебував у рф

Дитина з перших днів повномасштабної війни перебувала на тимчасово окупованій території України, а згодом – у рф. Про це повідомили у Офісі Омбудсмана України.
Фото: Офіс Омбудсмена України

Хлопчик напередодні російського вторгнення приїхав до батька у Луганську область на три дні, але через вторгнення рф перебував під окупацією близько 18 місяців. І ще чотири місяці – на території росії. Там дитині навіть довелося навчатися в російській школі.

Мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного українця через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ. Тому жінка звернулася до нас з проханням допомоги повернути її сина.

Офіс Омбудсмана напрацював шлях повернення, подбавши про логістичний, безпековий та інші напрямки. Це було непросто, але результат того вартий: хлопчик – вдома.

"Тож звертаюся до кожного: якщо вам відомо про примусово переміщену або депортовану Росією українську дитину, повідомте про це нашу інституцію. Адже тільки держава може гарантувати безпеку в поверненні додому своїх громадян із території рф", - пише Дмитро Лубінець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ