Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Dog friendly по-трускавецьки

У Трускавці власники тварин скаржаться, що їх не хочуть пускати з тваринами до бюветів.
Фото ілюстративне
Учора на своїй сторінці на Facebook користувачка Світлана Колесник розповіла про  ситуацію, яка трапилася з нею та її собакою.

“Приїжджаю до Трускавця вже шість років поспіль - чудове місто. Вже два роки підряд беру з собою свою улюбленицю - маленьку собачку з якою ми нерозлучні. Ходжу з нею зараз до бювету, завжди беру її на руки у бюветі. Минулого року, ніхто й слова не сказав, що з тваринами не можна. Сьогодні два дужих чоловяги (охоронці) вивели мене силоміць з бювету під приводом того, що з собакою не можна і це не зважаючи на те, що за воду я плачу чимало - за 24 дні 2500 грн набігає. Моєму обуренню просто немає меж. На моє запитання - чому не можна - вона ж на руках і ніякої шкоди не зробить відповідь одна - "такі правила". Для себе вирішила, що більше до Трускавця не приїду. Адже таким відношенням мені показали, що ні я, а ні мої гроші їм не потрібні. Заклади dog friendly зараз дуже популярні по всій Україні й заробляють на цьому гроші - на жаль це не про Трускавецький бювет”, - пише жінка. 

У коментарях люди розповідають схожі історії. 

Одна з користувачок зазначає: “Були з батьками того року і з моєю собачкою. Розмір, як у вас. Зайшла в перший день не з центрального входу, а з бокового - все було добре. А потім з центрального - зробив зауваження охоронець, але дозволив, щоб я все ж таки набрала води. Потім, щоб не наражатись на невдоволення відпочивальників, батько на вулиці чекав з собакою”. 

Зазначимо, що в ухвалі  Трускавецької міської ради “Про затвердження Правил утримання і поводження з тваринами у м. Трускавці” від 2018 року нічого не йдеться про заборону відвідувати громадські місця з тваринами.    

Є лише наступні вимоги: 

У місцях масового скупчення людей, у тому числі у транспорті, собаки повинні бути на короткому повідку та у наморднику (для порід собак, перелічених у додатку до цих Правил), а маленькі собаки - у закритих контейнерах або на руках у власника. В інших громадських місцях собаки можуть бути на вільному повідку. У встановлених для вигулу місцях дозволено вільний вигул собак за умови дотримання вимог, встановлених цими Правилами.

Тож заборона відвідувати бювет з собаками  - неправомірна. 

Додамо, що в ухвалі Львівської міської ради “Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові” чітко вказано: 

Заводити собак і котів у приміщеннях продовольчих магазинів, установах охорони здоров'я, культури, на території дитячих майданчиків тощо, а також об’єктах громадського харчування, якщо адміністрація таких закладів не дозволяє присутності тварин, за винятком собак-помічників. 

Крім того, людей обурює значне подорожчання мінеральної води у Трускавці. Нагадаємо, з початку серпня ціна за 1 літр “Нафтусі” та інших трускавецьких мінеральних вод зросла майже втричі: з 8 грн 80 коп. до 24 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ