Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доля політичної реформи залежатиме від Конституційного суду – Ярослав Кендзьор

«Подальшу співпрацю фракції «Наша Україна» з Блоком Юлії Тимошенко вважаю добрим наміром, зокрема при голосуванні за відміну політичної реформи, проте ця співпраця на 100% не залежить від нашої фракції, оскільки Юлія Тимошенко є дуже непрогнозованим політиком», – повідомив «Гал-info» народний депутат України Ярослав Кендзьор.
            За його словами, Юлія Тимошенко має свої завдання та мету і, відповідно, веде свою лінію політичної гри.
«У процесі досягнення власної мети вона не особливо церемониться з демагогічними речами. Що стосується перспективи відміни політичної реформи, то я покладаю надію на вихід на статус кво і відновлення ситуації, яка була до грудня 2004 року. Проте можливість відміни прийнятої реформи залежатиме від Конституційного суду, який на днях повинен оприлюднити своє перше  рішення по прийнятому закону, який забороняє Конституційному суду розглядати прийняті зміни до Конституції. Це буде тестом на сам Конституційний суд і прийняту політичну реформу», – сказав Ярослав Кендзьор.
            Також народний депутат зазначив, що «майбутня співпраця з Блоком Юлії Тимошенко є позитивним рішенням «Нашої України», проте передбачити голосування БЮТу, зокрема, за відміну політичної реформи є дуже складно, оскільки Юлія Тимошенко є досвідченим гравцем авантюрного плану і спрогнозувати її дії не може ніхто. Варто пригадати, як місяць тому вона заявляла, що у жодному разі не буде голосувати за закон про Кабмін, тим більше, за подолання можливого вето на цей закон. І тут ми бачимо яскраву зміну політичної позиції. Проте мене особисто дивує те, що такий досвідчений політик, як Юлія Тимошенко, купилась на ілюзорні обіцянки антикризової коаліції, які були написані вилами по воді. Тому переконаний, що у кінцевому підсумку БЮТ не отримає ні Закону «Про імперативний мандат», ні Закону «Про опозицію», так, як їм цього би не хотілось», – зазначив Ярослав Кендзьор.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ