Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Долю закону про Кабмін вирішить Конституційний суд – Борис Беспалий

„Президент Віктор Ющенко дуже чітко задекларував свою позицію, яка не потребує жодних коментарів”, – повідомив „Гал-info” народний депутат України Борис Беспалий.
            На його думку, „ряд законів будуть розглядатись у Конституційному суді”, оскільки їх відповідність діючій Конституції України є сумнівною.
            Що стосується можливого звернення Президента Віктора Ющенка у Конституційний суд, то народний депутат зазначив: „Цілком імовірно, що остання крапка у „справі закону про Кабмін буде поставлена саме Конституційним судом. Проте зміст звернення Віктора Ющенка у цю інстанцію передбачити важко. Цей закон узурпує владу в руках прем’єр-міністра Віктора Януковича, зокрема йдеться про право Президента призначати міністрів оборони, закордонних справ, призначення на посаду віце-прем’єра Володимира Радченка, що виходить за межі повноважень Кабінету Міністрів України”, – сказав Борис Беспалий.
            За його словами, Закон „Про Кабінет Міністрів України” багатократно порушує основний закон держави і узурпує владу в особі уряду. „Це перевірка терпіння суспільства на рівень довіри, зокрема до Верховної Ради. У чорну п’ятницю українського парламенту призначення Володимира Радченка фактично створило РНБО у його особі у складі Кабміну. Це створює небезпеку для Служби безпеки України, Міністерства оборони, оскільки виходить за межі повноважень Кабінету Міністрів”, – зазначив Борис Беспалий.
            Що стосується можливого підпису під законом про Кабмін голови ВРУ Олександра Мороза, то Борис Беспалий зазначив: „Така норма дійсно передбачена законодавством, проте до остаточного вирішення ситуації і врегулювання усіх правових норм буде рішення Конституційного суду, який, цілком імовірно, поставить вирішальну крапку у цій справі”.
            Нагадаємо, сьогодні Віктор Ющенко заявив журналістам, що не має наміру підписувати Закон „Про Кабінет Міністрів України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ