Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Допоможіть нам зупинити росіян, збережіть клімат та Антарктиду, – українські полярники

Українські полярники на станції «Академік Вернадський» доєднались до кліматичного маршу.

"Сьогодні, 23 вересня, активісти у всьому світі виходять на кліматичний марш. Це мирна хода, яку започаткувала Грета Тунберг у 2019 році, щоб привернути увагу до кліматичної кризи.Наші полярники теж не стали осторонь цієї події. Оскільки на дворі жахлива погода (через вологість повітря 90% відчуття, що температура -17°С), вони зробили фото, присвячену маршу, всередині станції. А лозунг був обраний такий: "Війни сприяють глобальному потеплінню. Допоможіть нам зупинити росіян, збережіть клімат і Антарктиду", – йдеться у зверненні Національного антарктичного наукового центру.

Українські полярники зазначають, Антарктичний півострів є регіоном з найшвидшим потеплінням: за останні 50 років середня температура на острові зросла майже на 3°C.

"Але наразі через агресивну політику таких держав, як РФ, пріоритетом стає підвищення обороноздатності країн замість розв'язання екологічних проблем. А Перемога над агресором дозволить нашій країні та всій світовій спільноті повернутися до нормального життя, в якому питання глобального потепління будуть знову актуальними", - повідомили вони.

Крім станції «Академік Вернадський», до акції долучилися їхні колеги з обсерваторії якості повітря на німецькій антарктичній станції «Ноймайер III» та колеги з французької станції «Мартен-де-Вив'є», острів Амстердам (входить до складу Французьких Південних та Антарктичних територій).

Фото: Сергій Глотов, станція «Академік Вернадський», Мет'ю Ревейлас (Mathieu Reveillas), станція «Мартен-де-Вив'є», Ханнес Кек (Hannes Keck), станція «Ноймайер III».
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ