Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дощ "підмочив" висадку десанту на навчаннях "Захід-2017"

Ефективність дій військ, залучених на навчаннях "Захід-2017", була суттєво знижена та "зіпсована" через сильний дощ, - Еспресо.

"18 вересня на 33-му загальновійськовому полігоні "Луга" у Ленінградській області для вищого військово-політичного керівництва РФ (президент Володимир Путін, міністр оборони Сергій Шойгу) було продемонстровано показовий тактичний епізод ведення маневреної оборони та перехід у наступ", - заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

За його словами, для участі в епізоді залучалися, зокрема, підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії (Санкт-Петербург) та 1-ї танкової армії (Одинцово, Московська обл.), підрозділи ракетних військ і артилерії, оперативно-тактичної та армійської авіації Західного військового округу. Також підтримку дій військ з повітря здійснювали три бомбардувальники Ту-22МЗ.

"За відгуками іноземних спостерігачів ефективність дій сухопутного та особливо повітряного компоненту військ залучених на навчання була суттєво зменшена через сильний дощ в районі навчань", - додав він.

Також було зірвано проведення запланованої на 18 вересня висадки тактичного десанту в районі Крючково (Тверська обл.).

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ