Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДПСУ запустила кампанію, яка закликає викривати корупцію

Держприкордонслужба запустила інформаційно-роз’яснювальну кампанію «Дій зараз» та закликає долучатися до супергероїв і викривати корупцію.

У межах кампанії, прикордонники випустили анімаційний ролик, який пояснює роль викривача і суспільну важливість його місії. Відео пропонує громадянам чіткий алгоритм, як стати викривачем, як і куди повідомляти про корупцію та захистити себе, особливо, якщо ви є військовослужбовцем відомства і стали свідком корупції на службі.   

У ролику викривачі постають у ролі супергероїв. Ідея такого порівняння у тому, що люди, які повідомляють про правопорушення – це теж борці за справедливість.

Соцдослідження Держприкордонслужби за 2024 рік свідчить, що понад 60% українців готові повідомляти про корупційні правопорушення. Свідоме ставлення кожного не допускатиме спроб надання та, відповідно, отримання неправомірної вигоди.

Мета кампанії – донести до українців, що кожен може сприяти розвитку та відновленню України, а не піддаватися стереотипу, що корупція системна і нездоланна. А для прикордонників – повідомляти про корупцію – обов’язок перед Державою, побратимами та посестрами.

Наголошуємо, що кримінальне правопорушення вчиняють і ті, хто дає хабарі, і ті, хто їх бере! А ті, хто достеменно знає про конкретні корупційні діяння і не реагує належним чином, ­– чи їх сумління залишиться чистим? Вони – фактичні співучасники таких злочинів.  Закликаємо не бути мовчазними свідками, а діяти й діяти правильно – інформувати органи, які можуть припинити корупційну діяльність, притягти винних до відповідальності.

 «За допомогою цієї кампанії ми намагаємося донести, що викривачі корупції – це люди, які виконують почесну й гідну справу. Їхня роль у суспільстві дуже важлива й кожен українець, зокрема й сам прикордонник, зобов’язані протидіяти корупційним проявам і захищати країну, повідомляючи про можливі правопорушення. Наша мета –  розповісти, як громадяни та співробітники ДПСУ можуть допомогти в боротьбі з корупцією і надати їм усі доступні інструменти», – зазначила начальниця управління запобігання та виявлення корупції Адміністрації Держприкордонслужби Ольга ХЛІВНЮК.

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія «Дій зараз!» здійснюється Державною прикордонною службою України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ