Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Другий Саміт Перших Леді та Джентльменів: майбутнє України та світу

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської 23 липня 2022 року відбудеться Другий Саміт перших леді та джентльменів.

Цьогорічною темою заходу стане майбутнє України та світу в контексті післявоєнної відбудови. Захід планується провести у форматі телемосту між різними містами світу. Головна студія буде розміщена в Україні, чотири інші - у Брюсселі, Варшаві, Лондоні та Вашингтоні.

Традиційно, у Саміті візьмуть участь перші леді та джентльмени з різних країн світу, а також - фахові представники міжнародних організацій та структур, зокрема ООН, ВООЗ, ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, ЄС та багатьох інших. Ми будемо раді вітати на нашому заході відомих митців та діячів культури, лідерів громадської думки, які є нашими друзями і охоче допомагають відкривати світові різноманітний український потенціал. 

«Я вважаю, що відновлення країни потрібно починати саме з людей. З їх морального та фізичного здоров'я. Тому на Саміті ми будемо шукати відповіді на питання, які турбують  не лише кожного українця, але й кожну людину у світі: питання вимушених переселенців; створення належних умов для повернення жінок та дітей, які вже п'ятий місяць поспіль вимушені жити в інших країнах; як відновлювати різні сфери життя - медицину, освіту, культуру», - пояснила Олена Зеленська.

Вже визначено чотири основні дискусійні панелі, які будуть присвячені таким питанням: вимушені переселенці як наслідок найбільшої міграційної кризи в Європі з часів Другої світової війни; діти та освітній процес; фізичне та ментальне відновлення українців; жінки, їхня роль в прийнятті рішень в межах процесів відбудови України.

Рішення проводити Саміт є своєчасним і виваженим. Україна розраховує отримати реальну допомогу для українців – гранти на навчання, запрошення на лікування, спільні навчальні програми, а також поділитися своїм і продовжувати отримувати новий досвід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ