Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДСНС нагадує правила встановлення новорічних ялинок

У ДСНС нагадують правила встановлення новорічних ялинок і пожежної безпеки вдома.

Установлювати новорічні ялинки у приміщеннях потрібно з обов’язковим дотриманням правил пожежної безпеки, розміщувати подалі від приладів, які можуть спричинити загоряння, і прикрашати сертифікованими гірляндами та якісними іграшками.

Про це розповів заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Роман Рудак на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«За кілька днів українці зустрічатимуть Новий 2024 рік і вже хтось установив у своїх домівках зелені красуні, хтось ще планує. Закликаємо всіх пам’ятати і дотримуватися правил облаштування новорічних красунь у помешканнях. Перш за все, ялинка повинна розміщуватися від приладів опалення, електрообладнання на відстані щонайменше 0,5 м. Деревця мають бути щільно та якісно закріплені на стійкій основі», — сказав він.

Рятувальник нагадав, що заборонено прикрашати ялинку іграшками з легкозаймистих матеріалів — вати, паперу, свічками, а також несертифікованими чи несправними гірляндами, встановлювати її на шляхах евакуації і проходах.

Роман Рудак пояснив, що у разі займання, спершу потрібно викликати пожежників і лише якщо немає загрози власному життю та здоров’ю, вимкнути ілюмінацію з розетки, за можливості повалити ялинку на підлогу і накрити цупкою тканиною.
Він також наголосив, що в Україні діє заборона на використання піротехнічних засобів — салютів, феєрверків, петарди. За порушення закону громадян притягатимуть до відповідальності.

Водночас надзвичайник нагадав про елементарні правила пожежної безпеки вдома, у тому числі щодо користування пічним опаленням, і закликав обов’язково реагувати на сигнали повітряної тривоги.

{{1}}

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ