Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах

ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах, - прес-служба ДСНС.

З кожним днем температурні показники піднімаються все вище і по всій території країни встановлюється сонячна та майже літня погода. Тож у вільний час громадяни зазвичай вирушають на відпочинок на природу, у парки, лісові масиви та до водойм. Проте часом за розвагами та позитивними емоціями люди забувають про елементарні правила пожежної безпеки. Така недбалість може призвести до масштабної пожежі чи іншої надзвичайної події.

Тож аби навчити громадян як безпечно поводитися під час перебування в екосистемах та своїми діями не спровокувати загорання рятувальники спільно з представниками лісового господарства, місцевих органів влади, із залученням засобів масової інформації постійно здійснюють профілактичну роботу у всіх регіонах країни.

Зокрема, лише цього тижня фахівці ДСНС провели інформаційно-роз'яснювальну роботу з мешканцями Закарпатської, Запорізької, Чернівецької, Черкаської, Рівненської, Донецької, Одеської, Житомирської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Чернігівської областей. Рятувальники відвідували улюблені місця відпочинку громадян — парки, сквери, лісові масиви — та розповідали, яких правил необхідно дотримуватися, щоб не допустити загорань сухої трави, лісу, комишу та як необхідно діяти в разі виникнення пожежі. Крім того, співробітники Служби порятунку нагадали, що розпалювати багаття можна лише у спеціально відведених для цього місцях, а після відпочинку слід обов'язково загасити полум'я. Також заборонено кидати на суху лісову підстилку недопалки, адже вони також можуть спровокувати пожежу. Особливу увагу варто приділяти дітям і слідкувати, щоб вони не бавилися з вогнем та сірниками. Кожному відпочивальнику, з яким спілкувалися рятувальники, було вручено листівки та пам'ятки інформаційного характеру.

Крім профілактичної роботи фахівці ДСНС спільно з працівниками лісового господарства постійно проводять тактико-спеціальні навчання та тренування, в ході яких відпрацьовують спільні дії під час гасіння пожеж в екосистемах. Зокрема, цього тижня на Київщині відбулися масштабні навчання на тему "Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами" за участю представників ДСНС, КМДА, Київської ОДА та Державного агентства лісових ресурсів України. Було зімітовано загорання сухої трави, що перекинулося на лісові насадження та швидко розповсюджувалося. До ліквідації умовної пожежі залучалися сили та засоби Служби порятунку, авіація ДСНС та працівники лісового господарства. По завершенню навчань учасники обговорили подальші шляхи взаємодії та взаємоінформування під час виникнення лісових пожеж.

Загалом спільні тренування рятувальників та представників лісових господарств відбулися також у Закарпатській та Чернігівській областях.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється розводити багаття поблизу сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ