Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дуда підписав закон, який передбачає ембарго на імпорт вугілля з росії

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про спеціальні рішення у сфері протидії підтримки агресії проти України та захисту національної безпеки, який передбачає, зокрема, про введення ембарго на імпорт вугілля з Росії
Анджей Дуда

Про це інформує PolsatNews.

Метою закону є прийняття правових рішень на національному рівні, які дозволять ефективно застосовувати положення, випущені Європейським Союзом у відповідь на напад російської федерації на Україну.

Як зазначається у пресрелізі, закон дає змогу сформувати перелік осіб та юридичних осіб, до яких застосовуватимуться заходи у вигляді заморожування їх коштів та господарських ресурсів. Крім того, закон забороняє ввезення до Польщі та транзит через Польщу вугілля та коксу з рф чи білорусі.

Закон передбачає санкції проти фізичних або юридичних осіб, які, зокрема, не дотримуються зобов'язання щодо заморожування коштів або економічних ресурсів, не дотримуються зобов'язання негайно надавати інформацію, передбачену положеннями нормативно-правових актів ЄС, не дотримуються заборони свідомо та навмисно брати участь у діяльності з метою чи результатом з яких полягає в обході застосування заходів, зазначених у положеннях регламентів ЄС. Їм загрожує фінансовий штраф, який накладає голова Національної податкової адміністрації в розмірі до 20 мільйонів злотих.

Як повідомляє Канцелярія президента, закон, враховуючи загрозу національній безпеці, також забороняє ввезення на територію Польщі, переміщення між двома країнами через її територію та переміщення з території іншої держави-члена ЄС, вугілля та коксу, що надходять з території рф або білорусі.

Контроль за виконанням цієї заборони має здійснювати керівник митниці та податкової служби. У разі його порушення він накладає арешт на товар і звертається до казначейства з проханням прийняти рішення про його конфіскацію. Фізичній чи юридичній особі, яка порушує заборону, загрожує штраф у розмірі до 20 мільйонів злотих.

Суб'єкти, на які поширюється заборона на ввезення вугілля в Польщу або транзит, матимуть право на відшкодування фактичної шкоди, яка буде зазначена окремим актом.

Крім того, Закон забороняє використовувати, використовувати або рекламувати символіку чи назви, що підтверджують агресію рф проти України. Порушення карається штрафом, позбавленням волі або позбавленням волі на строк до 2 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ