Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дударик передав пів мільйона гривень на Центр реабілітації UNBROKEN KIDS

Хорова капела та хорова школа «Дударик» зібрала 500 тисяч гривень на Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Сьогодні ці кошти передали дитячій лікарні Святого Миколая, на базі якої й запрацює центр.

Про це інформують в пресслужбі ЛМР.

«Після презентації проєкту в Києві зародилася думка не тільки творчо, а й ділом вкластися в цю справу. Ми мали великий тур Німеччиною і Латвією і збирали кошти там. До того мали різні благодійні виступи у Львові. Так за два місяці копійка до копійки назбирали цю суму», – зазначив Дмитро Кацал, керівник хорової капели «Дударик».

У травні 2023 року капела концертувала містами Німеччини та Латвії. Там взяла участь у найбільшому хоровому фестивалі у світі Altmark Festspiele та співпрацювала з хорами хлопчиків міст Göttingen, Jena та Mainz. Відтак зібрані у цьому турі кошти хористи вирішили передати на проєкт UNBROKEN KIDS. Сума благодійного внеску становить 500 тисяч гривень.

Павло Коць співає в «Дударику» вже 8 років. Юнак зізнається, що часто долучаються до благодійних концертів, бо в такий спосіб можуть допомогти прискорити перемогу України.

«Ми тільки повернулись з Латвії, де брали участь у великому фестивалі на 15 тисяч співаків. Це було дуже масштабно і класно.

Ми часто збираємо гроші на потреби Збройних сил України. Нещодавно передали військовим трактор, бойову машину і екскаватор. А зараз радо долучились до ідеї підтримати цей проєкт», – каже хлопець.

Після офіційної передачі коштів юним хористам провели екскурсію центром НЕЗЛАМНІ. І показали майстерню, де виготовляють протези для захисників України.

«Мені дуже сподобалось, що військові можуть тут отримати нову ногу. Хоч вона й штучна, але він може ходити», – додає Дмитро.

Нагадаємо, на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання створюють Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Ця лікарня – це унікальний медичний заклад, де лікують та оперують дітей від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України. Аби дітки могли отримати найкраще лікування і відновлення у рідній країні, у Львові збирають 35 млн грн на центр UNBROKEN KIDS.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/297478-dudaryk-peredav-piv-miliona-hryven-na-tsentr-reabilitatsii-unbroken-kids-video

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ