Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Два роки тому українські ВМС потопили російський крейсер «Москва»

Цю операцію всі оцінили, це був великий удар по імперських амбіціях Росії. Цей корабель був розрахований на більш активні бойові дії і його перебування в акваторії Чорного моря взагалі викликало багато питань.

Два роки тому, 13 квітня 2022 року, ВМС України потопили російський крейсер «Москва». Експерти нагадують, що окупанти навіть не підозрювали, що в України є своя крилата ракета і що ВМС взагалі можуть завдати такого сильного удару.

Подробиці цієї військової операції в інтерв’ю ЗМІ розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ капітан Дмитро Плетенчук. За його словами, важливу роль у цей день зіграла дощова погода.

«Перша ракета «Нептун» влучила в крейсер «Москва» і знерухомила його. Противник був упевнений у своїх силах і не очікував такого удару. Екіпаж більше не міг отримувати накази і не діяв з власної ініціативи і тому, звичайно, втратили корабель», – згадує Дмитро Плетенчук.

На його думку, екіпаж був переконаний, що корабель «невразливий». Моряки мали на борту системи протиповітряної оборони, але не використовували їх на повну.

«Цю операцію всі оцінили, це був великий удар по імперських амбіціях Росії. Цей корабель був розрахований на більш активні бойові дії і його перебування в акваторії Чорного моря взагалі викликало багато питань, але вони зникли разом з крейсером «Москва», - додав Дмитро Плетенчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ