Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві людини померло у чергах на КПВВ

Як інформують у прес-центрі ООС, у чергах на КПВВ 5 січня померло дві людини.

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ та їхні найманці не припиняють штучно створювати складнощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров'ю цивільного населення. На КПВВ "Станиця Луганська" та "Майорськ" в очікуванні переходу померли літні чоловік та жінка.

Сьогодні, 05 січня, о 9.45 в сервісній зоні на КПВВ "Станиця Луганська" під час оформлення документів на перехід до підконтрольних владі України районів 65-річному чоловікові, який нещодавно підійшов до КПВВ, стало погано зі здоров'ям і він втратив свідомість.

Негайно українськими прикордонниками були викликані медичний представник Червоного Хреста та карета швидкої допомоги. На жаль, з прибуттям лікарів, їм залишалося лише констатувати смерть чоловіка. Попередній діагноз: зупинка серця.

Пізніше, об 11.00 на КПВВ "Майорськ", після прибуття з боку тимчасово непідконтрольної владі України території, 79-річна жінка поскаржилася українським прикордонникам на погіршення стану здоров'я. Оперативно прибувши, співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але, на жаль, не змогли спасти життя цієї людини.

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг та неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, серед яких, переважно люди похилого віку. Люди прямують за пенсіями та соціальними виплатами, проте цей шлях іноді є небезпечним.

Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров'я та життя цивільного населення.

 

Відео: Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ