Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дві стрічки українського виробництва отримали нагороди на кінофестивалі у США

Українська режисерка Марина Ер Горбач здобула нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно (драма) на фестивалі незалежного кіно Sundance, який проходить у США. Також нагороду фестивалю отримав ще один дансько-українсько-шведський фільм.

Про це повідомляють на сайті фестивалю, - передає Суспільне.

Так, Ер Горбач отримала нагороду за фільм "Клондайк", який створили за підтримки Держкіно та уперше презентували на фестивалі у категорії "Світове художнє кіно (драма)". Він розповідає про війну на Донбасі та авіакатастрофу малайзійського боїнгу рейсу MH17 у селі Грабове Донецької області 17 липня 2014 року. У центрі сюжету подружня пара Ірка та Толік, яка очікує на народження первістка. Але у їх життя раптово вривається війна разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватись, навіть коли село захоплюють озброєні бойовики.

Також нагороду здобула стрічка "Будинок зі скалок" спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України. Робота над фільмом тривала на Донбасі понад два роки. У ньому розповідається про соціальних працівників, які працюють в особливому дитбудинку на Сході України та створюють безпечний простір для дітей. Цей фільм також був створений за підтримки Держкіно.

  • Приз великого журі США у категорії “Драматичні фільми” отримав фільм “Няня” (Nanny), режисер Нікіату Джусу.
  • Приз великого журі США у категорії “Документальні фільми” — “Вигнанці” (The Exiles), режисер Бен Кляйн.
  • Нагорода за режисуру у категорії “Американський драматичний фільм” дістається Джеймі Деку за фільм “Пальми та лінії електропередач” (Palm Trees and Power Lines).
  • Нагорода за режисуру у категорії “Американський документальний фільм” дістається Ріду Девенпорту за фільм “Бо я тебе там не бачив” (I Didn’t See You There).
  • Приз глядацьких симпатій у категорії “Драми світового кіно” — “Зображення дівчини” (Girl Picture) режисера Аллі Хаапасало.
  • Приз великого журі світового кіно у категорії “Документальний фільм” — “Все, що дихає” (All that Breathes), режисер Шонак Сен.
  • Приз глядацьких симпатій у категорії “Документальний фільм” — “Навальний” (Navalny) режисера Даніеля Роера.

Картина отримала також нагороду у номінації Festival Favorite Award, переможець якої обирається глядачами з усіх представлених на фестивалі фільмів.

Довідка: кінофестиваль Sundance Film Festival — національний американський кінофестиваль незалежного кіно. Він проводиться щороку наприкінці січня в Парк-Сіті (штат Юта, США). Цьогоріч захід проходить з 20 до 30 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ