Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Максим Козицький відзначив спортсменів зі Львівщини, які виступили на Паралімпіаді

Сьогодні, 3 жовтня, переможців, призерів та тренерів XVII літніх Паралімпійських Ігор в Парижі – 2024 від Львівщини привітав начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Літні Паралімпійські ігри 2024 тривали з 28 серпня до 8 вересня. На цих змаганнях нашу область представляли Наталія Морквич, Віктор Дідух, Павло Баль, Андрій Демчук, Антон Дацко, Роман Павлик, Сергій Атаманенко та Роман Мичка.

Спортсмени з Львівщини поповнили скарбничку Національної збірної команди України чотирма медалями – золотою, срібною та двома бронзовими. 

  • Віктор Дідух здобув «золото» в особистому турнірі з настільного тенісу, а також бронзову медаль у міксті разом із Іриною Шинкарьовою. Свою паралімпійську ракетку Віктор продав на аукціоні за 550 тисяч гривень, а виручені кошти передав ЗСУ. 

  • Наталя Морквич стала срібною призеркою у складі збірної України з парафехтування (командна жіноча шпага).

  • Павло Баль виборов «бронзу» у хендбайку на шосе на дистанції 56,8 км.

«Дякуємо за гідне представлення нашої області й нашої держави на світовому рівні! Майже 4,5 тисячі спортсменів зі 160 країн світу, і наші – в числі найкращих! Величезна подяка кожному з вас за силу, боротьбу та емоції, які ви подарували всій Україні. 

Дякую спортсменам, їхнім тренерам, рідним, усім людям, які докладаються до розвитку фізичної культури та спорту в нашій області. Нових масштабних перемог вам під спокійним українським небом! Дякую нашим оборонцям за все», – підкреслив Максим Козицький.

Максим Козицький вручив подяки і грошові сертифікати спортсменам та їхнім тренерам. Зокрема:

Віктор Дідух – заслужений майстер спорту України з настільного паратенісу отримав сертифікат на 200 000 грн.

Олександр Дідух – особистий тренер Віктора Дідуха – на 100 000 грн.

Наталя Морквич – заслужений майстер спорту України з фехтування на візках – на 150 000 грн.

Пилип Колесніков – особистий тренер Наталії Морквич – на 75 000 грн.

Павло Баль – майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів, майстер спорту України з паравелосипедного спорту – на 100 000 грн.

Богдан Добранський – особистий тренер Павла Баля, заслужений тренер України з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату – на 50 000 грн.

Начальник ОВА також вручив Подяку Кабінету Міністрів України заступнику начальника управління молоді та спорту Львівської ОДА Андрію Туру. Подякою його удостоїли за активний внесок у формування державної політики у сфері фізичної культури Львівщини, розвиток адаптивного спорту і зразкове виконання професійних обов'язків. А Володимиру Любіжаніну – т.в.о. начальника Львівського регіонального центру «Інваспорт» вручив посвідчення «Заслужений тренер України».

Як зазначив Максим Козицький, Львівщина готова активно розвивати ініціативи, спрямовані на створення можливостей для ветеранів долучитися до спортивного руху. 

«Ветеранський спорт має стати важливим елементом комплексної реабілітації, яка не лише повертає фізичне здоров'я, але й допомагає інтегруватися у суспільне життя», – наголосив очільник області.

Крім того, він висловив готовність підтримати всі пропозиції від паралімпійців, спрямовані на розвиток спортивних програм для ветеранів, адже цей напрям потребує особливої уваги на місцевому та державному рівнях.

«Ми готові підтримувати всі ініціативи, які сприятимуть розвитку ветеранського спорту на Львівщині. Важливо, щоб наші герої, які повертаються з фронту, мали можливість не лише відновити здоров'я, але й відчути силу громади, яка готова підтримати їх на новому етапі життя», – зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ