Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві тергромади Львівщини отримали кошти на відкриття відділень підтриманого проживання

Напередодні відбулося засідання Комісії з питань надання фінансової підтримки для створення відділень підтриманого проживання у територіальних громадах та їх облаштування на умовах співфінансування.

Пропозиції щодо створення відділень подали дві територіальні громади – це Миколаївська міська територіальна громада та Підкамінської селищної територіальна громада.

Комісія розподілила субвенцію наступним чином: Миколаївська міська територіальна громада отримала 1 мільйон 706 тисяч 324 гривень, а Підкамінська селищна територіальна громада – 293 тис. 676 грн. Загалом в обласному бюджеті на співфінансування було передбачено 2 мільйони гривень.

Додамо, важливою умовою надання субвенції було використання коштів субвенції та відкриття відділення підтриманого проживання до кінця поточного бюджетного року, а також забезпечення його подальшого функціонування.

Нагадаємо, відповідно до рішення Львівської обласної ради від 18 лютого 2021 року № 54 «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021 – 2025 роки», в обласному бюджеті на 2023 рік передбачені кошти на створення відділень підтриманого проживання, облаштування будівель/приміщень (у тому числі прилеглих територій), призначених для надання соціальної послуги підтриманого проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ