Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві тисячі тюльпанів розквітли біля університету ім. І.Франка

На клумбі Рьорінга навпроти Національного університету імені І.Франка розквітли дві тисячі білих і рожевих тюльпанів. Щомісяця тут цвістимуть різні квіти.
Фото - ЛМР

Як спланували в управлінні екології департаменту будівництва, природних ресурсів і розвитку громад, коли відцвітуть тюльпани, цибулини заберуть на зберігання до наступної висадки, а на їхньому місці з'явиться різнокольорова газанія. Вона ростиме, як і тюльпани, по периметру квітника.

«У центрі клумби тим часом розростаються багаторічники, якими поступово засаджують парки та сквери Львова. Це юка, кизильник, астильба, вейгела, гортензія, тис ягідний. Багаторічники – це не лише красиво, а й раціонально. Оскільки не потрібно щороку витрачати кошти на купівлю рослин. Астильба, вейгела та гортензія цвістимуть по черзі аж до осені», – кажуть в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Завантажити фотоДоглядають за клумбою працівники Львівського комунального підприємства «Зелений Львів». Плани щодо догляду складає управління екології та природних ресурсів міста.
До слова, клумбу перед парком Франка, відновили три роки тому за проєктом Арнольда Рьорінга, найвідомішого львівського садівника. Це не єдина клумба у місті авторства видатного садівника. Клумби, які запроєктував Рьорінг, також є на проспекті Свободи та у Стрийському парку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ