Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох дітей намагались незаконно вивезти закордон

Учора, 28 липня, на українсько-польському кордоні прикордонники Мостиського загону зупинили громадянина України, який намагався вивезти за кордон дитину за підробленим дорученням, повідомили в Державній прикордонній службі України.

Чоловік, прямуючи до Польщі з онуком надав на паспортний контроль нотаріальну згоду матері на вивіз дитини. Під час перевірки прикордонниками було встановлено, що зазначена громадянка перебуває за кордоном і фізично не мала змоги підписати зазначену згоду.

Ще один випадок незаконного вивезення дитини за кордон було припинено співробітниками Чернігівського загону в пункті пропуску «Сеньківка», де мати, громадянка України, намагалася перетнути державний кордон разом з неповнолітнім сином також по підробленому дорученню. При перевірці було встановлено, що під номером бланка  доручення в Єдиному реєстрі зареєстрований інший документ з іншою датою реєстрації. Враховуючи в обох випадках ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» були проінформовані працівники Національної поліції.

Держприкордонслужба, ще раз звертається до громадян відповідальніше ставитися до підготовки документів під час планування виїзду за кордон з неповнолітніми дітьми. А з переліком необхідних документів, які потрібно оформляти під час виїзду за кордон неповнолітніх дітей ви можете ознайомитися на сторінці офіційного веб-сайта Держприкордонслужби, а саме «Перетин кордону».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ