Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох лікарів із Львівщини нагородили Орденом Святого Пантелеймона

У Києві 9 серпня відбулася щорічна урочиста церемонія нагородження найвищою громадською відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії». Цю нагороду вручають медичним працівникам за особливі досягнення та служіння людям.

Про це повідомив голова Львівської обласної регіональної ради Ордену Святого Пантелеймона, депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.

«Цьогоріч Львівщина пишається одразу двома переможцями, які отримали відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором:

- Дмитро Бешлей - лікар, серцево-судинний хірург, який першим в Україні став кавалером медалі та Ордену Святого Пантелеймона. До 22 лютого 2023 року працював лікарем-кардіохірургом кардіохірургічного відділення КНП Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня».

Першим в Україні виконав протезування аортального клапана з міністернотомного доступу. Першим на західних теренах України провів транскатетерну імплантацію аортального клапана (TAVI).

Ініціатор створення Україно-Польського центру серця "Львів" для розширення доступу українців до високоякісної медицини.

З лютого 2023 року працює у мобільному шпиталі на Донеччині.

- Андрій Гоцуленко – заслужений лікар України, керівник Центру хірургії Першого медичного об'єднання Львова.

Основним досягненням 2022 року для лікаря стала перша самостійна трансплантація печінки у Львові від посмертного донора. Станом на сьогодні вже виконано понад 20 трансплантацій печінки.

За 2022 рік виконав понад 500 операційних втручань. Велику частку займають реконструктивні операції на органах шлунково-кишкового тракту постраждалим військовим та цивільним внаслідок агресії росії проти України», - розповів Олег Дуда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ