Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двохпідвісні велосипеди: особливості та переваги

Маунтинбайки по праву вважаються найбільш надійними видами велосипедів, які використовуються для екстремальної їзди перетнутою місцевістю.

Останнім часом все більший попит серед райдерів стали мати двохпідвісні МТВ, які спеціально розроблені для крос-кантрі та екстремального катання по складних поверхнях.

Широкий вибір таких велобайків ви знайдете за посиланням https://veloplaneta.ua/velosipedy/dvukhpodves в інтернет-магазині Велопланета. Ми ж розповімо про особливості та переваги двопідвісників.

Особливості двохпідвісних велосипедів

Головна відмінність двопідвісних від монопідвісних та повнопідвісних велосипедів – наявність двох амортизаторів. Крім передньої вилки, яка застосовується у всіх байках, двохпідвісні моделі оснащуються заднім типом. Він використовується для:

  • гасіння ударів;
  • м'якого проходження перешкод;
  • згладжування нерівностей дороги.

Важливо відзначити, що наявність двох амортизаційних вилок не тільки підвищує зручність пересування, а й ускладнює конструкцію байка. Також двохпідвісні моделі значно важчі за хардтейл, що слід враховувати перед тренуваннями. Серед відмінностей відзначають перероблену раму, відсутність багажника та інших зайвих елементів для МТВ.

Переваги двохпідвісних велосипедів

Такі байки забезпечують ряд переваг, серед яких слід зазначити:

  • відмінна маневровість в умовах бездоріжжя;
  • надійність при їзді на будь-яких поверхнях, включаючи асфальтовану дорогу;
  • зниження сили ударів під час наїзду на перешкоди;
  • рівномірний розподіл навантаження;
  • можливість розподілу сил велосипедиста, що дозволяє підвищити витривалість під час тривалих заїздів.

Також варто відзначити привабливий зовнішній вигляд двохпідвісів, які славляться агресивним дизайном. При виборі таких байків слід заздалегідь визначити бюджет, оскільки вони істотно дорожчі за хардтейл модифікацій МТВ.

Важливо розуміти, що вони використовуються виключно для їзди в гірській місцевості та занять крос-кантрі. Критеріями вибору будуть кількість режимів, можливості налаштування підвіски, конструкція трансмісії та матеріал основних компонентів.

Проконсультуватися щодо вибору двохпідвісного велосипеда, а також замовити його доставку в будь-який регіон України ви можете у менеджерів інтернет-магазину Велопланета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ