Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двом бійцям 125-ої бригади посмертно присвоїли звання Герой України

Тарас Довгун
Тарас Довгун
Микола Макаревич
Микола Макаревич
1/2
Президент присвоїв звання Герой України двом Захисникам 125-ої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України (посмертно) – Тарасу Довгуну та Миколі Макаревичу.

Обоє хлопців на початку повномасштабного вторгнення пішли добровольцями захищати рідну землю та загинули від рук російських окупантів в Бахмуті, зазначає мер Львова Андрій Садовий.

Як розповів командир 125-ої бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко, Тарас Довгун був у бригаді з перших днів війни. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні 2023 року брав участь у боях в м. Бахмут, Донецької області.

З 24 січня 2023 року впродовж декількох діб, солдат Довгун зі своїми побратимами, під нищівними та постійними артилерійськими, мінометними та танковими обстрілами вів стрілецькі бої. Солдата було смертельно поранено 26 січня.

«Декілька діб солдат Довгун вів безперервний бій з противником, використовуючи усі наявні види озброєння, особисто знищив більше ніж 15 противників. Отримавши критичні поранення надав медичну допомогу собі та побратиму, продовжив бій та виявив неймовірну твердість духу та героїзм», – наголошує Артур Горбенко.

Лейтенант Микола Макаревич вступив до лав 125-ої бригади у березні 2022 року. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні 2023 року брав участь у боях в м. Бахмут, Донецької області.

Під час бою у березні знаходився в окопі разом із побратимами, внаслідок вибуху міни Макаревич Микола отримав множинні осколкові поранення. Незважаючи на свої поранення, надав домедичну допомогу побратимам. Загинув в автомобілі евакуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ