Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двом лучанкам присвоєно почесне звання “Мати-героїня”

Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
1/2
Указом Президента України лучанкам Оксані Жулканич та Тетяні Прудяк присвоєно почесне звання “Мати-героїня”. З цієї нагоди директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода вручила цим жінкам нагрудні знаки. Про це повідомили 15 грудня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

“Цінністю нашої держави є міцні й багатодітні сім’ї. Ті, які формують політику сім’ї в нашій державі. В цих сім’ях вчать дітей добру, підтримки та поваги один до одного, - зазначила Вікторія Майборода. - Велика шана і повага саме вам, Матері, які в такий складний економічній час для нашої країни, не боїтеся народжувати та виховувати дітей. Пам’ятайте, ваші діти — основа нашої країни”.

Довідково.

Особам, які отримали почесне звання “Мати-героїня”, передбачено виплату одноразової грошової винагороди, яка провадиться за рахунок коштів Державного бюджету України. Винагорода виплачується у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання.

271 лучанка вже удостоєна найвищого звання “Мати-героїня”. Була серед них і найстарша — Рудик Ганна Якимівна, якій на момент вручення відзнаки було 99 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ