Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитина, позбавлена батьківського піклування, отримає квартиру у Бориславі

Власне житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування — це одна з найважливіших потреб для початку дорослого життя. Невдовзі у Бориславській громаді ще одна дитина з цієї категорії населення отримає власну оселю. Про це повідомили Бориславській міській раді.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Днями відбулось засідання комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з метою розгляду пропозицій щодо придбання житла для особи з цієї категорії населення. На засіданні начальниця служби у справах дітей Ганна Подставек презентувала комісії двокімнатну квартиру, яку планують придбати для дитини, позбавленої батьківського піклування, що перебуває на квартирному обліку і є першою у черзі на отримання житла.

“Ми тривалий час займалися активним пошуком житла для дитини з цієї категорії населення. Адже помешкання повинне мати відповідні умови для комфортного життя і бути у задовільному стані”, — зазначила на засіданні комісії Ганна Подставек. — Завдяки небайдужості населення громади, яке ділилося інформацією про потенційні варіанти оселі, та служби, що вела роботу щодо відбору найкращого варіанту житла, вдалося знайти чудову двокімнатну квартиру. Ми вважаємо, що вона стане гарною основою для початку дорослого життя для дитини”.

У підсумку комісія погодила квартиру й вирішила доручити службі у справах дітей підготувати необхідний пакет документів, який подадуть на розгляд комісії у Львівській ОДА. Адже квартиру планують придбати на умовах співфінансування: 40% – з обласного бюджету та 60% – з місцевого бюджету. У разі позитивного результату, дитина, позбавлена батьківського піклування, отримає своє власне житло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ