Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Джонсон, ймовірно, зміцнюватиме підтримку України у Вашингтоні

У британських політичних колах подейкують, що експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може здобути посаду міжнародного посланця для допомоги у відновленні України.
Фото: Leon Neal / Getty Images

Про це пише ЛІГА.net з посиланням на Finanial Times.

Журналісти висловлюють сумнів, що Джонсон може увійти до кабінету нового прем'єр-міністра Ріші Сунака.

"Здається, це не має сенсу, немає жодних сподівань, що його попросять повернутися", – сказав один із його друзів.

Однак Борис Джонсон хоче використати створене за часи прем'єрства своє положення як драйвер західної підтримки України у війні проти Росії, зазначають близькі союзники політика. За їхніми словами, він планує більше часу проводити у Вашингтоні та лобіювати двопартійну підтримку України у США.

"Формальної ролі поки що немає, але Борис дуже стурбований ситуацією в Україні. Він вважає, що США та американські витрати на оборону – найкраща сила для воєнного успіху у війні, і хоче переконатися, що підтримка не слабшає", – сказав один із друзів Джонсона.

Ріші Сунак також натякнув на можливу міжнародну роль свого попередника – він сподівається, що Джонсон "продовжить робити внесок у суспільне життя вдома та за кордоном". Деякі чиновники Вайтхолла (загальне позначення британського уряду) обговорювали, що Джонсон може здобути посаду міжнародного посланця для допомоги у відновленні України.

Поки незрозуміло, чи залишиться Джонсон у Палаті громад. Йому належить пройти розслідування в парламентському комітеті, який з'ясовуватиме – чи Джонсон свідомо ввів парламент в оману щодо скандалу з вечірками на Даунінг-стріт під час пандемії. Якщо комітет визнає його винним – Джонсона можуть усунути від роботи у Палаті громад, а це може призвести до петиції про відкликання його виборцями.

Нагадаємо, Джонсон відмовився від участі в перегонах за посаду прем'єра після відставки з цієї посади Ліз Трасс. Ріші Сунак стане новим лідером Консервативної партії та прем'єром Великої Британії. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ