Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула-1 посилить правила безпеки через Неймара

Інцидент з бразильським форвардом на гран-прі Іспанії призведе до значних змін в автоперегонах.

Як повідомило видання Кореспондент, Неймар стане каталізатором кардинальних змін у безпеці автоперегонів. Все через інцидент, який стався під час гран-прі Формули-1 в Іспанії.

Тоді бразильський футболіст, а також кілька інших VIP-персон залишилися на траві біля траси вже після сигналу пілотам відправитись на прогрівочне коло. 

Це категорично заборонено правилами, адже після цього всі люди, крім персоналу команд і автодрому, повинні залишити межі траси.

Як повідомляє видання Motorsport, тепер ФІА планує посилити правила у плані безпеки перед стартом перегонів. Одним із запланованих заходів є введення обмежень на доступ до треку.

"Ми повинні винести уроки з інциденту на Гран-прі Іспанії. Стефано Доменікалі (генеральний директор Ф1) запевнив ФІА, що вживаються заходи для запобігання повторенню інциденту.

Виходячи з мого досвіду, занадто велика кількість людей на стартовій решітці, це проблема не тільки Ф1, а й Формули Е, чемпіонату світу з гонок на витривалість та інших категорій.

Я не сумніваюся, що у всіх випадках промоутер дотримуватиметься вимог ФІА щодо безпеки. Обов'язок ФІА - забезпечити безпечне середовище для всіх. Безпека в автоспорті - головний пріоритет Федерації", - сказав президент ФІА Мохаммед Бен Сулайєм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ