Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Легендарний Едріан Ньюі достроково покине команду Red Bull

Сьогодні, команда Формули-1 Red Bull повідомила, що головний технічний директор Едріан Ньюі покине Red Bull Technology Group у першому кварталі 2025 року.
Adrian Newey

Нагадаємо, що Едріан Ньюі - один з найуспішніших автоспортивних інженерів в історії автоспорту. Працював у команді Red Bull з 2006 року. За цей час його автомобілі здобули 118 перемог.

Ньюі вирішив залишити Red Bull після двох десятиліть роботи в команді, відіграючи важливу роль у розробці автомобілів, які привели Себастьяна Феттеля та Макса Ферстаппена до семи чемпіонатів світу серед пілотів і шести титулів серед конструкторів для Red Bull. 

Як зазначив Motosport, питання загострилося на початку сезону 2024 року після внутрішнього розслідування звинувачень на адресу керівника команди Формули-1 Red Bull Racing Крістіана Горнера у неналежній поведінці щодо співробітниці. 

За словами Auto Motor und Sport, Ньюі був незадоволений боротьбою за владу в команді і не хотів, щоб його повністю штовхали в проєкт гіперкара RB17. Серце чистокровного інженера все ще лежить у Формулі-1. Попри те, що Ньюі більше не проєктує кожен гвинт автомобіля на своїй улюбленій креслярській дошці, він все ще є геніальним розумом, що стоїть за концепцією семи автомобілів чемпіона світу британської гоночної команди.

Команда Red Bull на своїй сторінці у соцмережі Facebook, подякувала Едріану за спільні досягнення та роботу над проєктами Формули-1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ