Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українець Олександр Бондарев приєднався до гоночної академії Williams Racing у Формулі-1

14-річний український гонщик Олександр Бондарев став частиною програми підготовки молодих пілотів легендарної команди Формули-1 Williams Racing.
Олександр Бондарев

Український гонщик-картингіст Олександр Бондарев у віці 14 років приєднався до гоночної академії британської команди Формули-1 Williams Racing. Це перший випадок в історії, коли українець став частиною програми підготовки молодих пілотів однієї з команд королівських перегонів Формули-1.

Williams Racing - це легендарна незалежна британська команда, яка бере участь у чемпіонаті Формули-1 з 1977 року. За роки виступів Williams дев'ять разів вигравав Кубок конструкторів та сім разів - титул чемпіона світу серед пілотів. За роки існування за Williams виступали такі легенди, як Нельсон Піке, Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл та інші.

Олександр Бондарев почав займатися картингом у 5-річному віці і вже встиг здобути переконливі перемоги, зокрема на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Він продемонстрував винятковий талант та потенціал, за що його помітили скаути Williams Racing.

Приєднавшись до гоночної академії Williams, Бондарев отримає можливість навчатися у досвідчених тренерів, розвивати свої навички та прогресувати по шляху до Формули-1. Хоча Олександру ще доведеться пройти довгий шлях у молодіжних серіях автогонок, але підписання контракту з однією з кращих команд Ф1 - це вже величезне досягнення для 14-річного українця.

"Маю честь приєднатися до Гоночної Академії Williams. Williams Racing — одна з найвідоміших команд в автоспорті, яка об'єднує одних із найкращих пілотів у спортивних перегонах, і для мене честь отримати шанс стати частиною цієї історії. З п'яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. У мене, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок для мене. Я завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Формули-1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб виправдати довіру та віру, яку Джеймс і Свен висловили мені", - повідомив Олександр.

Спортивний директор Williams Racing Свен Смітс прокоментував цю новину так: "Ми раді повідомити, що Олександр приєднався до Гоночної Академії Williams. Він — цінний молодий талант, за яким ми спостерігали деякий час. У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо на підтримку його розвитку, поки він продовжує свій шлях у картингу".

Вступ Олександра Бондарева до гоночної академії Williams Racing - це історична подія для українського автоспорту. Вболівальники сподіваються, що в майбутньому українець зможе стати повноцінним гонщиком Формули-1. А поки що бажаємо йому успіхів та нових перемог на шляху до вершини автоперегонів!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ