Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи

У разі серйозного пошкодження центральної насосної станції 600 тисяч людей можуть залишитися без води, - повідомляє Еспресо.

Про це написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи. Щодня обстрілюються інфраструктурні об'єкти, руйнуються лініі електромереж і водопостачання. Бойовики обстрілюють ДФС. У разі серйозного пошкодження центральної насосної станції 600 тисяч людей можуть залишитися без води. А у разі потрапляння снарядів в цистерни з жидким хлором , десятки кілометрів будуть заражені , -  зазначила Ірина Геращенко під час вільних дебатів в ПАРЄ.

За її словами, катастрофічною також залишається ситуація із затопленими шахтами на окупованих територіях, куди бойовики не допускають міжнародних експертів, готових сприяти відкачці.

"Тому ми апелюємо до всього світу- звернути особливу увагу на екологічну ситуацію на Донбасі, вимагати допуску моніторингових місій на окуповані Донбас і в Крим. І ми просимо світ підтримати ініціативу Украіни про введення миротворчої місії на Донбас", - написала Геращенко.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ