Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічний комфорт у Львові

Сортувати відходи для багатьох львів'ян вже звична справа. До прикладу, звичайна львів’янка Діана Попфалуші вже майже 5 років сортує сміття. Та, на жаль, таких як вона не багато, адже більшість містян скидає увесь непотріб в один контейнер.

«Те, що я помічаю зараз серед сусідів, то це не дуже таке дбайливе ставлення. Якщо біля скла ще можна побачити біля контейнера поставлені пляшечки, тому що безхатченки забирають, то в інших контейнерах, це в основному мікс всього», - обурено каже дівчина.

Та куди більше Діану дратує запах від смітників поблизу її будинку, який в спекотну пору року поширюється ледь не всією вулицею.

Та це проблема не лише Львова, а й багатьох інших міст України. Проте, Європа вже знайшла вихід з цієї ситуації - підземні системи, в яких резервуар для зберігання непотребу розміщений під землею. Одна така система – це 4 контейнери, кожен з яких призначений для певного виду відходів: змішаних, органічних, пластику та скла. Один такий контейнер вміщує близько трьох метрів кубічних твердих побутових відходів. Головні переваги таких систем у відсутності неприємного запаху, зручності вивозу та невидимості.

Саме такі контейнери вже закупили для нового житлового комплексу по вулиці Зеленій. «Там є гідравлічні приводи, які підіймають нагору наповнені вже камери. Зверху є тільки приймачі сміття. Тобто, сміття, яке викидається мешканцями, не зберігається ззовні, не смердить, не тече, не доставляє якихось незручностей», - розповідає керівник проекту «Avalon Zelena St.» Сергій Ковальов. Адже, в компанії забудовника переконані: мешканцям має бути приємно проводити час біля домівки, а не потерпати від неприємного запаху. Окрім цього, опираючись на факти європейського досвіду, Сергій Ковальов запевняє, що підземні контейнери зручніші й для перевізників: «Ми використовуємо технологію, яка просто підіймає стандартні сміттєві баки, оператор підходить викочує цей бак, точно так само завантажує в звичайну стандартну машину  і вивозить це сміття». Невдовзі такі сміттєві системи встановлять поблизу інших житлових комплексів компанії.

Відтак, компанія-забудовник «Avalon Inc.» фактично запустила новий модний тренд в житловій інфраструктурі Львова. І сподіваємося, невдовзі переповнені сміттєві баки з надокучливим запахом відійдуть у минуле.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ