Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екомобільне літо - як львівська IT-компанія розвиває велокультуру в Україні

Напередодні, у Міжнародний день велосипедів, Intellias розпочав масштабний проєкт з популяризації велокультури — Екомобільне літо.

Проєкт впливатиме на розвиток екомобільності на різних рівнях: стратегічні напрацювання, тактичне покращення велоінфраструктури, просвітницькі та розважальні заходи. Екомобільне літо пройде у Львові, Києві, Харкові, Одесі, Івано-Франківську, а також відбудуться онлайн-події. До участі запрошують спеціалістів компанії, членів їхніх родин та друзів, а пізніше й усіх охочих.  

Проєкт розпочався з ініціативи #IntelliBike Challenge — в компанії обрали 5 амбасадорів у п'яти містах, які проведуть 75 днів літа на велосипеді та ділитимуться своїм досвідом з іншими. До них доєднаються й інші спеціалісти — в рамках #IntelliBike Flashmob вони пересідатимуть на велотранспорт.  

«Велосипед є найекологічнішим засобом пересування та має безліч переваг: зменшує навантаження на транспортну систему, не забруднює повітря та підтримує здоровий спосіб життя. Ми хочемо, щоб велокористувачів ставало більше, покращувалась інфраструктура, і тому організовуємо такі різнопланові активності, де кожен зможе знайти щось для себе. Віримо, що так стаємо на крок ближче до сталих та екомобільних міст» — коментує Михайло Пузраков, Executive Chairman & COO компанії. 

У другій половині червня Intellias проведе онлайн-велошколу для всіх, хто хоче покращити свої знання правил дорожнього руху та дізнатись, як їздити безпечніше. 

У липні на території львівського офісу відбудеться спеціальний показ короткометражних фільмів про сталу мобільність у містах. Добірка буде доступною онлайн безкоштовно для всіх. Показ відбудеться під час Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art.  

А 7 серпня пройде перший в Україні фестиваль з тактичного урбанізму «РОВЕРнемо», під час якого заплановано маркування велоінфраструктури, облаштування велопарковки, дитячий чемпіонат з біговелів та інші фестивальні активності. Захід організовується у партнерстві з Інститутом Міста та місцевою велоспільнотою. 

Зараз спеціалісти компанії надають менторську підтримку команді, яка створює додаток для велосипедистів-початківців у рамках проєкту Boot camp від Харківського IT-кластеру. 

Стежити за оновленнями можна на сайті проєкту: ecomobility-summer.intellias.ua та на сторінках Intellias в соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ