Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Економія за "зеленим" тарифом склала понад 1,5 млрд грн

Споживачі заощадили за три місяці понад 1,5 млрд грн завдяки зниженню "зелених" тарифів відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та Закону 810-IX, що його імплементує. Про це повідомили 10 листопада у пресслужбі Міністерства енергетики України.

У серпні, коли почали діяти знижені тарифи, економія склала 618 млн грн, у вересні – 541 млн грн, у жовтні – 376 млн грн (без ПДВ).

Водночас значно підвищився рівень розрахунків із виробниками «зеленої» електроенергії.

За серпень гарантований покупець оплатив 100% відпущеної продукції – 5,2 млрд грн. За вересень виробники «зеленої» електроенергії отримали 4,3 млрд грн, що становить 93 % від її загальної вартості.

До підписання Меморандуму та прийняття відповідного закону рівень розрахунків не перевищував 5% (у квітні-липні 2020 року).

Нагадаємо, що за ініціативою Міненерго гарантований покупець отримав можливість продавати "зелену" електроенергію за двосторонніми договорами на електронних аукціонах. У жовтні Уряд прийняв запропоновані Міністерством зміни, що удосконалюють правила проведення таких аукціонів і спрямовані на стабілізацію ситуації на ринку електричної енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ