Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ексголова Верховного Суду Князєв вийшов під заставу

За колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва внесли заставу 18,168 млн грн і він вийшов з-під варти.
Фото - ілюстративне

Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує звернутися до Вищої ради правосуддя з клопотанням про відсторонення Князєва від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Про внесення застави за Княєва вдень Суспільному повідомили джерела у правоохоронних органах.

Адвокат Князєва Іван Староста у коментарі Суспільному також підтвердив інформацію про заставу.

"Спростовувати не буду, є така інформація. Заставу внесли через погіршення стану здоров'я нашого клієнта. В СІЗО неможливо нормально лікуватися. Там є якийсь черговий лікар, але це не може забезпечити належного лікування. Ми зверталися до знайомих Всеволода Князєва з проханням внести такі кошти. Наразі не готовий уточнити, одна чи кілька людей внесли заставу", — сказав адвокат.
Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили інформацію, що Князєва відпустили з-під варти під заставу.

"31 січня 2024 року колишнього голову Верховного Суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України), звільнено з-під варти під заставу розміром 18,168 млн грн", — йдеться у повідомленні.

У САП зазначили, що рішенням ВАКС на Князєва покладені процесуальні обовʼязки, у тому числі: не відлучатися з м. Києва без дозволу детектива, прокурора та суду, здати на зберігання до ГУ ДМС у м. Києві свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, а також носити електронний засіб контролю.

У разі не виконання обовʼязків застава може бути стягнена у дохід держави.

У прокуратурі також повідомили, що наразі вирішується питання щодо звернення до ВРП з клопотанням про відсторонення Князєва від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

Напередодні слідчий суддя ВАКС зменшив заставу Князєву із 20 млн грн до 18,168 млн грн. 31 січня гроші за нього внесли і він зможе вийти із СІЗО.

Як відзначили у Центрі протидії корупції, Князєв сидів під вартою із травня 2023 року і за цей час його застава зменшилася у кілька разів:

- у травні 2023 року йому призначили варту із заставою у 107 млн грн.
- за 2 тижні після цього апеляція зменшила заставу до 75 млн грн.
- в серпні слідчий суддя зменшив Князєву заставу до 55 млн грн.
- через місяць апеляція зменшила заставу до 45 млн грн.
- у жовтні слідчий суддя зменшив заставу до 35 млн.
- у грудні заставу зменшували двічі: спершу до 27 млн грн, згодом до 20 млн грн.
- 30 січня Князєву зменшили заставу до 18,168 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ