Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Екс-керівник «Укрзалізниці» заспіває на «Арені Львів»

18 серпня у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project». Про це сьогодні, 7 червня, під час прес-конференції з нагоди Національного проекту «Українська пісня-2018», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив співзасновник і співорганізатор, генеральний продюсер Національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик.

- Це вже втретє у Львові відбувається концерт цього проекту. Вперше він був у Палаці спорту, минулого року – на «Арені Львів». І ми думаємо, що кожного року він відбуватиметься саме на «Арені Львів», - каже Тарас Курчик.

За словами генерального продюсера, до участі у проекті на цей момент вже надійшло 254 заявки від молодих виконавців у жанрах популярної (тріп-хоп, електро, техно-поп, даб-хаус), танцювальної (джангл,  драм енд бейс, грув, діп-хаус, ембіент, транс, техно, хардкор, рейв, реп, хіп-хоп, ультра-диско), рок-музики (хард-рок, поп-рок, інді-рок, кантрі-рок, рок-н-рол, фолк-рок, симфонічний рок та інші)та акустичної музики. Наразі заявки приймаються до 15 червня.

- Дуже багато заявок з Харкова, Запоріжжя, Одеси та Києва. Нас тішить, що українську та україномовну музику створюють молоді артисти, - говорить Тарас Курчик.

Після 15 червня експертна рада обере 30 найкращих композицій, які будуть розміщені на різних інтернет-ресурсах проекту. Проте в самому концерті візьмуть участь тільки десять гуртів чи виконавців.

- Якщо думки експертів не зійдуться, то ми дамо можливість визначити найкращих нашим глядачам. До прикладу, експерти оберуть сім з десяти виконавців. А ще щодо п’яти думки будуть різними. Тоді пісні цих п’яти виконавців будуть виставлені на онлайн-ресурсах, і слухачі, глядачі матимуть можливість обрати трьох кращих своїми «вподобайками», - пояснює генеральний продюсер.

Хто з молодих виконавців гідний виступити на великій сцені, вирішуватиме експертна рада. За словами генпродюсера, цього року імена учасників експертної ради будуть оприлюднені.

- Перші два рази ми не оприлюднювали імена експертів. Але нас не розуміли і звинувачували в тому, що ведуться закулісні ігри. Хоча ми прийняли таке рішення, щоби усунути тиск на експертну раду. Цього разу ми назвали їх імена. Ми подивимося, чи експертам так буде простіше працювати. Проведемо експеримент, - розповідає Тарас Курчик.

На думку співзасновника і співорганізатора Національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project», головного режисера пісенного шоу Василя Вовкуна, такий підхід дав позитивні результати.

- Майже не стало тих дзвінків, які би домовлялися про те чи інше ім’я: «А візьміть його, а він найкращий, а ми ще до цього запропонуємо», - каже Василь Вовкун.

Хедлайнерами концерту, який відбудеться у Львові 18 серпня, стануть «Воплі Водоплясова», Pianoбой, O.Torvald, Alyosha. А також - Войцех Бальчун та його гурт Chemia. Нагадаємо, що Войцех Бальчун працював головою правління «Укрзалізниці» у 2016- 2017 роках.

- Я тішуся, що цього разу я виступаю в ролі артиста. Я собі добре усвідомлюю, що в той час, коли я в Україні брав участь в дещо іншому проекті, цей інший бік дещо шкодив мені. Але я вважаю, що у нас тільки одне життя, і ми повинні керуватися власними бажаннями, - каже гітарист групи Chemia.

Войцех Бальчун повідомив, що зараз працює над новим альбомом. І дуже радий, що зможе його показати в Україні. А під час концерту на «Арені Львів» його група виконає одну пісню українською мовою.

Войцех Бальчун зізнався, що не перестає стежити за тим, що діється із залізницею в Україні, хоча вже давно відійшов від цієї роботи.

- Вчора в Києві я зустрівся зі своїми колишніми співробітниками та працівниками Кабміну, - сказав Войцех Бальчун. – Було дуже приємно.

Також артист познайомився з Павлом Зібровим та із задоволенням поспівав з ним. Адже у свій час Павло Зібров виконав пісню про Войцеха Бальчуна.

Організатори проекту повідомили, що ті, хто не зможе потрапити на концерт «Українська пісня / Ukrainian Song Project» на стадіоні «Арена Львів», матимуть можливість переглянути його телеверсію 24 серпня, в День Незалежності України, на телеканалі «Україна».

Довідка від організаторів

Національний проект «Українська пісня / Ukrainian Song Project» відбувається у Львові вже третій рік поспіль. Цього року концерт проекту прийматиме стадіон «Арена Львів» 18 серпня - у рамках святкування Дня незалежності України.

Пісенне шоу 18 серпня об’єднає на одній сцені 27 виконавців. Серед уже оголошених хедлайнерів концерту - «Воплі Відоплясова», Pianoбой, О.Torvald і Alyosha. Імена ще 13-ти зірок оргкомітет тримає у таємниці. Відомо також, що, окрім популярних українських артистів, учасниками «Української пісні-2018» будуть музиканти з-за кордону, які разом із піснями з власного репертуару ексклюзивно підготують і по одній україномовній композиції.

18 серпня разом із відомими артистами на сцену на «Арені Львів» вийдуть також молоді виконавці та гурти – десятеро переможців відбіркового туру, який триває до 15 червня 2018 року.

Щоденний Львів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ