Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оркестр Львівської філармонії гастролює кращими концертними залами Англії

Учора, 8 жовтня Академічний симфонічний оркестр Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна філармонія» концертував у симфонічному залі англійського Бірмінгема. Напередодні оркестр виступив у Норвічі та в Лондоні. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

«Оркестр Львівської національної філармонії ніколи в Англії не виступав. Тут дуже велика українська діаспора. І я вважаю, що це дуже важливий момент для історії оркестру і для англійської публіки. Львівська національна філармонія вже багато виступала у Європі та в Америці, але це вперше в Англії. Маємо можливість виступати в найбільших і найпрестижніших залах світу: у Лондоні та в найкращому симфонічному залі світу у Бірмінгемі.

Це один із найвидатніших моментів в історії симфонічного оркестру, який в біографії оркестру залишиться на багато-багато років», – зазначив диригент оркестру, американський музикант українського походження Теодор Кухар.

За оцінками критиків, виконавців та публіки зал у Бірмінгемі є одним із найкращих концертних залів світу. Окрім класичної музики, у залі звучить рок, поп, фолк, кантрі та джаз. Відома акустика Symphony Hall приваблює багатьох музикантів світового класу для виступів у місті.

Під орудою Теодора Кухара у супроводі оркестру виступили солісти Оксана Гречин (скрипка) та Їржі Барта (віолончель).

На сцені звучали увертюра Россіні «Сорока-злодійка», симфонія №4 Сібеліуса (прем’єра якої відбулася у Великій Британії в ратуші Бірмінгема в 1912 році), концерт Брамса для скрипки та віолончелі та симфонія №2 Бетховена.

Напередодні оркестр виступив у Норвічі та в англійській столиці. «Лондон приймав аншлагом, рясним дощем, шаленою підтримкою і нашим непереможним «Слава Україні! Героям слава!», – зазначила після виступу Оксана Гречин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ