Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Екс-керівника проросійських скаутів «Галицька Русь» Арбатова знайшли повішеним

У селі Лазещина Рахівського району Закарпатської області знайшли повішеним колишнього керівника проросійської організації скаутів «Галицька Русь» Кирила Арбатова.

Про це повідомив Цензор.НЕТ з посиланням на "112. Україна".

Інцидент стався 4 серпня, 40-річного чоловіка знайшов повішеним його сусід, він викликав правоохоронців. Тіло загиблого в даний час відправлено на експертизу.

Відзначається, що на даний момент поліція відкрила кримінальне провадження по ст.155 (самогубство) Кримінального кодексу України. Якщо слідчі знайдуть інші причини, то стаття може бути перекваліфікована.

У свою чергу ТСН з посиланням на правоохоронців підтвердили, що одного з жителів Лазещини знайшли повішеним, проте невідомо, чи був це Арбатов.

За інформацією ЗМІ, в минулому чоловік керував організацією "Галицька Русь", що займалася відновленням радянських пам'ятників і цвинтарів часів Першої світової війни, але в останні роки відійшов від цієї діяльності.

Цю версію підтвердив портал "Закарпаття онлайн" з посиланням на колишнього лідера "Російського руху на Україні" Олександра Свистунова.

"Існує версія, що він повісився, але це - версія. Версій дуже багато. Ніхто нічого толком не знає", - сказав він.

Свистунов також уточнив, що Арбатов довго і плідно працював з російським консульством у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ