Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

Екс-міліціонеру, який наводив "Град" на Маріуполь, дали 9 років

Суд визнав колишнього міліціонера винним у співпраці з терористами "ДНР", зокрема, під час обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі. 22 червня за злочини, передбачені ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, його засудили до 9 років позбавлення волі, повідомляє Генеральна прокуратура.

У ході судових слухань встановлено, що у листопаді 2014 року житель Маріуполя 1975 року народження, який раніше працював у правоохоронних органах, почав співпрацювати з терористами "ДНР".

"Міліціонер-зрадник передавав бойовикам інформацію щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької області. У подальшому цю інформацію терористи використовували для артилерійських обстрілів", – зазначає прокуратура. 

"Так, 24 січня 2015 року колишній правоохоронець корегував вогонь терористів. За даними слідства, їхньою головною метою були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу Маріуполя. Проте через неточні координати бойовики з використанням установок "Град" обстріляли житловий мікрорайон "Східний" міста Маріуполь", – йдеться у повідомленні.

"Після обстрілу Маріуполя співробітники СБУ одразу вийшли на слід зловмисників, перехопивши їх телефонні розмови. Особу, яка наводила установки "Град" терористів, було затримано та заарештовано", – зазначає ГПУ.

Як відомо, у результаті масованого обстрілу тоді загинули 30 людей, ще понад 100 отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ