Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

Екс-охоронець адмінбудівлі найманців "ДНР" здався правоохоронцям Бахмута

22-річний учасник НЗФ примкнув до лав терористів у 2014 році, незважаючи на неповнолітній вік, однак за півроку втік. Сьогодні він добровільно надає свідчення про незаконну діяльність інших «колег». Про це інформує Бахмутський відділ поліції Донецької області.

В червні 2014 року 17-річний підліток піддався на російську пропаганду та прийшов до терористів допомогти будувати «руський мир». За кілька місяців, коли українські військові звільняли північні міста Донецької області, злякався та залишився в рідному місті. Але згодом вирішив знову приєднатися до бойовиків. 

У серпні 2014-го поїхав в окупований Донецьк, де приєднався до одного батальйонів так званої "ДНР", і до січня 2015 року охороняв адміністративну будівлю цього батальйону. Слід зазначити, що «база» знаходилася в 5 км від Донецького аеропорту, тому з початком боїв на території ДАПу бахмутчанин втік.

Дізнавшись зі ЗМІ про можливість звільнитися від кримінальної відповідальності, екс-найманець вирішив скористатися наданим державою шансом та добровільно здався в оперативно-розшуковий відділ оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України та поліцейським.

Після перевірки на відсутність тяжких злочинів проти мирного населення його може бути звільнено від покарання згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Звернутися до поліції Донеччини з повідомленням про добровільну здачу учасники незаконних збройних формувань можуть за телефонами 095-09-46-121 або 102.

Приходь та отримай шанс на життя без тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ