Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні не створено умов, щоб зарплати вийшли із «тіні»

Зменшення ставок оподаткування доходів фізичних осіб недостатньо, щоб були легалізовані зарплати. Роботодавці повинні мати довіру до держави. Про це сьогодні, 4 травня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі заявивв голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук.

«Запровадження ставок в розумних межах є необхідною, але недостатньою умовою. Важлива глобальна річ – це довіра. Рівень довіри до держави і фіскальної служби нижче плінтуса. Нема гарантій, що після "вибілювання" зарплат, ставки знову не збільшать. Підприємці дуже обережно ставляться до ініціатив держави щодо зменшення оподаткування. За останні 2-3 роки є десятки прикладів, коли держава приймала одне рішення, а потім підміняла його на інше, навіть не шляхом внесення зміни до закону, а просто - листами з податкової служби», - зазначив Андрій Гринчук.

Директор Західної консалтингової групи Мар’яна Кавин своєю чергою додала, що є три ключові речі, які можуть зарадити процесу легалізації заробітних плат – це стабільність, довіра і прозорість.

«Стабільність – це приймати зміни до законодавства в частині оподаткування як мінімум за півроку до їх ведення. Довіра –  закони мають бути прозорими і мають доводити, що кожна гривня раціонально використовується в бюджеті. Прозорість – це простота в оподаткуванні. Звітність має бути легкою і прозорою», - сказала вона.

Експерти додали, що наразі такої тенденції в Україні не спостерігається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ