Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Експерти: Україна виявилась більш вправною у битві інновацій

Системи штучного інтелекту ставатимуть все більш важливими на полі бою та більш універсальними.

Про це повідомляє Польське радіо, з посиланням на експертів. Війна в Україні є прообразом війни майбутнього, в якій люди та машини, оснащені штучним інтелектом, воюватимуть пліч-о-пліч. Так вважають експерти, зокрема колишній керівник Google і радник Пентагону з технологій та інновацій Ерік Шмідт.

Коли Росія напала на Україну, у неї було вдвічі більше військ, а її військовий бюджет більш ніж у десять разів перевищував оборонний бюджет України. Україна, однак, виявилася «більш вправною у грі технологічних інновацій», — пише Шмідт.

Незабаром після вторгнення український уряд розмістив усі свої важливі дані в хмарі, щоб зберегти інформацію в безпеці та функціонувати, навіть якщо росіяни перетворять будівлі міністерств на порох. Міністерство цифрової трансформації модифікувало урядовий додаток Diia таким чином, щоб він став відкритою системою збору розвідданих.

Разом з тим, експерт вашингтонського Фонду Карнегі Стівен Фелдштейн нагадує, що українці використовують захищений месенджер eVorog як інструмент білої розвідки, який дозволяє цивільним особам забезпечувати військових інформацією про пересування російських військ.

Системи штучного інтелекту ставатимуть все більш важливими на полі бою та ставатимуть більш універсальними та корисними, — передбачає Шмідт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ