Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти ЄС провели тренінг з фахівцями по роботі із ЗМІ Держприкордонслужби

1/2
Експерти Консультативної місії ЄС в Україні з комунікації провели тренінг з фахівцями по роботі із ЗМІ Держприкордонслужби. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

До зборів персоналу підрозділів з питань взаємодії із засобами масової інформації органів Державної прикордонної служби України, що триває в Одесі, долучилися експерти з комунікації Консультативної місії ЄС в Україні. Представники Місії Лучано Скамбьято Ліччарді та Катерина Шагіна провели тренінг з персоналом прикордонного відомства та поділилися досвідом з удосконалення комунікаційних навичок.

Відмітимо, що подібні тренінги від КМЕС, яка надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки, стали доброю традицією.  

Учасники детально розглянули питання планування та підготовки медійних заходів, дій під час кризових ситуацій та управління комунікаціями. Крім того, спеціалісти EUAM детально розповіли про ефективне використання соціальних медіа і створення привабливих повідомлень. При цьому теми, які розглядалися у ході тренінгу, мали не тільки теоретичну, а й практичну складову. Цей тренінг з прес-секретарями Держприкордонслужби сприятиме отриманню нового досвіду та навичок для адекватного реагування на існуючі у сфері прикордонної безпеки виклики.

Крім того, наголосимо, що Консультативна місія ЄС в Україні допомагає в розвитку комунікаційної складової не тільки проводячи навчання з персоналом. Нещодавно Держприкордонслужба отримала технічне обладнання вартістю понад 1 мільйона гривень для підрозділів по взаємодії із ЗМІ. Зокрема для покращення своєї роботи в найближчий час прес-секретарі використовуватимуть ноутбуки, обладнання для відео- та фотозйомки, а також відеомонтажу.

Додамо, що EUAM неодноразово зазначала про підтримку намагань служби покращити її громадські комунікації, адже державні органи повинні бути прозорими, пояснюючи громадянам те, як вони працюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ