Експорт свіжих шампіньйонів з України за 9 місяців 2017 р. склав 279 т, що у 50 разів більше ніж за аналогічний період минулого року (5 т). За весь минулий рік Україна експортувала 40 т шампіньйонів. Експорт становив близько 1% об’єму виробництва грибів. Про це свідчать дані Національного грибного агентства "УМДІС".
Імпортували українські гриби Молдова (79%), Білорусь (20%), Румунія, Ізраїль та Кувейт. У три останні країні здійснилося по одній поставці продукції.
Експорту грибів заважають такі фактори: складність формування великих партій; нерівномірна якість та невеликий строк зберігання; пасивність виробників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ