Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експрем’єр Британії Джонсон може очолити The Telegraph

Колишній прем’єр Великої Британії Борис Джонсон розглядається як кандидат на посаду головного редактора щоденної газети The Daily Telegraph – одного з провідних видань консервативного спрямування.

Про це стало відомо Sky News.

За інформацією Sky News, колишній міністр фінансів Британії, консерватор Надім Захаві обговорює можливість придбання The Telegraph та газети The Spectator і призначення Джонсона головредом першої.

Ця тема також нібито порушувалась під час переговорів Захаві з потенційними інвесторами.

Власність на The Telegraph планувала оформити медіакомпанія IMI, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, але минулого року угоду заблокував британський парламент. Відтоді доля видання залишається невизначеною.

Джерело, близьке до Джонсона, заявило Sky News, що жодної угоди про його призначення в The Telegraph не було досягнуто, хоча й визнало, що ідея "витала в повітрі".

Експрем’єр Британії працював у The Telegraph кореспондентом у Брюсселі, де став відомим завдяки своєрідній критиці ЄС. Після того він пішов у політику – спершу як мер Лондона, а потім – як депутат Палати громад.

"Він все ще з великою любов'ю ставиться до Telegraph", – сказала Sky News людина, близька до колишнього прем'єр-міністра Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ