Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експрем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після нападу

8 липня у Японії у західній префектурі Нара вистрелили у колишнього прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе. Згодом політик помер у лікарні.
Сіндзо Абе

Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що у нього стріляли під час виступу із промовою в межах виборчої кампанії до верхньої палати парламенту.

Експрем'єра ушпиталили до Медичного університету Нара, однак згодом очільник цього закладу повідомив на пресконференції, що Сіндзо Абе помер о 17:03 за місцевим часом.

За словами медиків, куля, яка вбила Абе, пройшла "досить глибоко, щоб досягти його серця". У нього виникла сильна кровотеча, яку лікарі не могли зупинити.

Поліція заарештувала чоловіка віком приблизно 40 років за підозрою в замаху на вбивство і наразі допитує його. За повідомленням правоохоронців, вони підібрали на місці злочину зброю, яку чоловік, напевно, тримав у руках.

Варто зауважити, що 67-річний Сіндзо Абе пішов у відставку з посади прем'єра у 2020 році через погіршення стану здоров'я. Він очолював японський уряд найдовше в новітній історії країни - майже вісім років. І навіть після відставки залишався впливовою фігурою у керівній Ліберально-демократичній партії Японії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ