Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Е-квиток у Львові: проблеми з "Київстар" переклали на гаманці львів'ян

Як повідомили на Гарячій лінії Львова, збій у "Київстар" вплинув на безготівкову оплату у громадському транспорті Львова.

Як зазначено в повідомленні, у зв’язку із масштабним збоєм у роботі мобільного оператора, сьогодні у Львові виникли тимчасові труднощі під час оплати банківською карткою у громадському транспорті міста.

У ЛКП "Львівавтодор" повідомили, що усі валідатори системи електронного квитка використовують забезпечення обладнане мобільними SIM-картками “Київстар”, відтак збій у роботі оператора спричинив низку проблем у процесі обміну інформацією про оплату.

Чимало пасажирів, які сьогодні хотіли оплатити за проїзд банківською карткою, телефоном, чи годинником не змогли цього зробити. На екрані валідатора засвітився червоний хрестик у супроводі подвійного звукового сигналу, що говорить про помилку оплати. Це триватиме допоки мобільний оператор не відновить повноцінно свою роботу. Наразі для здійснення безготівкової оплати оператор системи електронного квитка ЛКП "Львівавтодор" просить користуватися карткою Електронний квиток ЛеоКарт.

Водночас як повідомляють львів'яни, валідатори перестали приймати до оплати і картки ЛеоКарт.

Як порекомендували на Гарячій лінії Львова з посиланням на Львівавтодор, якщо жоден із безготівкових способів оплати недоступний – варто придбати квиток у водія, який є значно дорожчий за безготівкові варіанти. Що робити пільговикам наразі невідомо.

Водночас ще нещодавно, директор департаменту міської мобільності Олег Забарило запевняв, що у разі якщо у салоні не працюють валідатори пасажир має право не оплачувати за проїзд.

Питання, чому впроваджувач системи електронного квитка - чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o., та SoftServe - Municipal Technologies LLC, який за свою роботу повинен отримати понад 11,6 млн євро не передбачив резервних варіантів зв'язку залишається відкритим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ