Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Е-квиток у Львові: прокуратура відкрила кримінальну справу

Після публікації в соцмережах та медіа інформації про витрати Львівавтодору на так зване запровадження електронного квитка у Львові прокуратура відкрила кримінальну справу.

Фото: Олена Ляхович

Нагадаємо, нещодавно, під час засідання комісії транспорту та зв'язку Львівської міської ради, керівник ЛКП "Львівавтодор" на виконання протокольного доручення депутатської комісії надав інформацію про реєстр періодичних договорів та витрат в рамках реалізації проєкту автоматизованої системи оплати проїзду на території Львівської МТГ.

Як з'ясувалось, серед підписаних договорів з підрядниками на запровадження електронного квитка є витрати на одяг контролерів, прибирання приміщень ЛКП "Львівавтодор", придбання фотостоків та графічних програм, хостинг сайтів "Львівавтодору" та "Леопарковка".

Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, за результатами вивчення наведених вище даних Галицькою окружною прокуратурою міста Львова внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.

Прокурори також скерували відповідний лист в Держаудитслужбу щодо призначення ревізії.

Зазначимо, відповідно до ч.1 ст. 367 Кримінального кодексу України:

Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ